joi, 9 decembrie 2021

Tarte de turta dulce Dukan

Salutare,


   Ma pregătesc intens de sarbatori 🤭🎄pregătiri culinare, dar și pregătiri decorative( promit un articol).

Ce este mai reprezentativ ca desert, pe lângă C O Z O N A C, decât turta dulce. Eu am reinventat turta dulce, am transformat-o in tarta festivă cu 3 gusturi. Nu ma puteam decide de reteta și am apelat la mini formele de tarta pentru cele 3 variante.

Nu au ieșit perfecte ca și designe, dar delicioase ca gust. Cel puțin mie îmi plac taaare mult. Cel mai bine încep cu crusta de turta dulce, comuna pentru toate cele 3 tarte (15 cm diametru) 🤭 pluuus 4 fursecuri. Dacă întindeam foile puțin mai subțire îmi ieșeau 4 tarte.
Sa pornim la lucru pentru aluatul de turta dulce👩🏼‍🍳 
🥧 150 ml ceai aromat sau varianta aceasta
🥧 5 g bicarbonat de sodiu sau praf de copt cu arome de turta dulce
🥧 un praf de sare

Pentru Tarta cu ciocolata am folosit:
🍫 50 ml Lapte
🍫 1 lingurita cu vârf de amidon

Pentru Tarta Snikers am folosit:
🥜 putina compoziție rămasă de la Tarta de ciocolata
🥜 1 lingura cu vârf unt de arahide sau unt de arahide si turta dulce (nu aveam așa in casa și am folosit simpla)
🥜 1 lingura de arahide sărate și prăjite
🥜 1 lingura generoasa crema de branza (am folosit Lacteea 0,2%)
🥜 catev linguri de lapte pentru a subția puțin amestecul 

Pentru Tarta Albă am folosit:
🍰 2 linguri generoase de crema tartinabila de migdale și vanilie

🍰 2 linguri de crema de branza (Lacteea 0,2%)

Buuun👩🏼‍🍳

🫖Am făcut 150 ml ceai cu un pliculeț. Am adăugat și indulcitorul peste și am amestecat bine. Indulcitor puteți pune mai mult sau mai puțin, in funcție de preferințe.

Între timp am amestecat KetoMix-ul cu condimentele, bicarbonatul de sodiu și praful de sare. Când ceaiul era călduț l-am adăugat peste amestec și am omogenizat bine cu o lingura. Am frământat puțin și cu mâna sa simt mai bine aluatul. Pentru mai multă culoare puteți adauga cacao degresata sau mai multe condimente.

Am uns firmele cu puțin ulei și le-am tapetat cu faina, faina normala. Am întins aluatul la o grosime de circa 0,5 cm, dar mergea mai subțire pentru ca s-a umflat de la bicarbonat. Am “imbracat” formele cu aluat și am băgat in cuptor pentru 25-30 minute la foc mic. Fiecare își cunoaște cuptorul. Așa arătau când le-am bagat la cuptor.


Cam așa arătau după ce le-am scos din cuptor. Înainte de a turna compoziție in ele le-am scos din tava sa ma asigur ca sunt ok și ca or sa se scoată ușor după.


Tarta cu ciocolata

Ciocolata am rupt-o in cubulețe. Am încălzit laptele, dar nu l-am fiert. Am adăugat bucățelele de ciocolata și am amestecat pana s-a omogenizat și s-a răcit puțin. Am adăugat și lingurita de amidon și am amestecat cu un tel pentru omogenizare. Compoziția obținută am turnat-o intr-o tarta, iar cu putina compoziție rămasă am pus pe fundul tartei Snikers.




Tarta Snikers

După ce am turnat copozitue de ciocolata pe fundul tartei am tocat câteva arahide și am presărat peste.


Am amestecat untul de arahide cu branza și laptele pana s-au omogenizat. Amestecul rezultat l-am pus in tarta peste compoziția de ciocolata și alune.




Tarta albă
Am amestecat ingredientele și am umplut tarta. Simplu! 🤪🤭

Va las și câteva imagini in secțiune 🤪




De acum va urez spor la treaba și pofta buna!

🪄Va aștept alături de mine și pe Facebook Pink Magic Beauty / Instagram pinkmagicbeauty / Pinterest Pink Magic Beauty / YouTube Pink Magic Beauty


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu