Salutare,
Nu știu voi cum stați cu pregătirile de sarbatori, dar eu de o săptămâna am intrat in febra căutărilor, listelor, achiziționărilor și organizării.
Ma gândeam ca v-ar ajuta și pe noi câteva sugestii, idei, opinii despre ceva produse care se pot transforma in cadouri de Craciun. Cel mai ușor mi se pare când îl cunoști, destul de bine, pe omul căruia urmează sa-i faci un cadou. Asta face misiunea găsirii cadoului draguta și îți aduce o nerăbdare sa-l dăruiești. Eu sunt taaare nerăbdătoare sa dăruiesc cadouri, mai ales când am cumpărat ceva ce își dorește persoana.
Cu siguranța toți avem prieteni care sunt iubitori de ceai sau cafea, eu sunt una din persoanele acelea pentru prietenii mei. Dar am și astfel de prietene apropiate care iubesc cafeaua, ceaiul mai puțin. Chiar și la birou am un coleg EXTREM de pasionat de cafea, a făcut chiar și un curs de barista, iar prepararea cafelei la birou este un adevarat ritual. Are ceva ustensile, macină cafeaua pe loc și o prepara intr-un mod aparte. Tot sa-l extragi la Secret Santa 🤭 de drag sa-i cumperi diverse sortimente de cafea.
Sunt nerăbdătoare sa va arat propunerile mele 🥰
1. Cartea “Pana nu se răcește cafeaua”
“ Până nu se răcește cafeaua, romanul de debut al lui Toshikazu Kawaguchi, aduce în scenă personaje complexe, convingătoare, emoții intense și o viziune particulară asupra vieții și destinului.
Pe o alee dosnică din Tokyo, într-un subsol răcoros, se află o micuță cafenea în care, de mai bine de o sută de ani, se servește o cafea pregătită cu artă. Clienții sunt mai mereu aceiași, ocupă mereu aceleași locuri și își petrec timpul în același fel. Dar tihna și cafeaua nu sunt singurele experiențe pe care cafeneaua le are de oferit. Dacă te așezi pe un anumit scaun, poți să te întorci în timp, într-un moment anume. Există însă anumite reguli. Cea mai importantă este să bei cafeaua până nu se răcește, altfel rămâi blocat în afara timpului. Iar regula cea mai crudă este că, orice ai face în acele câteva minute, prezentul nu poate fi schimbat. Atunci, la ce bun să te mai întorci acolo? se întreabă rând pe rând personajele care decid să facă scurta călătorie. Adevărul este că refacerea momentului, recuperarea unui gest, a unui cuvânt ratat în trecut schimbă fundamental ceva: modul de înțelegere, de raportare la prezentul neschimbat, valorizarea unui om, a unei relații, poate a întregii vieți. Există încă șansa de a schimba viitorul.“
Mi se pare o lectura foarte potrivită alături de o ceașca de cafea sau o cana de ceai.
Verificați voi unde o găsiți pe stoc și la prețul avantajos aici, aici, aici, aici, aici sau aici.
2. Cartea “Istoria și arta ceaiului”
“DE LA AMAR LA SUBLIM, ISTORIA OMENIRII INTR-O CEASCA DE CEAI: GUST SI SENZATIE, ELIXIR SI RASFAT, PLACERE, ARMONIE, PURITATE SI LINISTE, FINETE SI MISTER, SPIONAJ, RAZBOAIE SI DOSARE SECRETE, FILOZOFIE, ARTA SI CULTURA SUBTILA A BUNULUI- GUST
Verde, negru, alb, rosu, oolong si miere si lapte si frisca, un pachet de dorinte si asteptari implinite intr-un singur cuvant – ceai.
Daca ti-e frig, ceaiul o sa te incalzeasca. Daca te-ai incalzit prea tare, ceaiul o sa te racoreasca. Daca esti deprimat, ceaiul o sa te inveseleasca. Daca esti agitat, ceaiul o sa te linisteasca. - William Gladstone (1809-1898), prim-ministru al Marii Britanii
CEAIURI NEGRE
Laptele este o aditie potrivita in cazul unora dintre ceaiurile negre. Luati in considerare notatiile w (cu lapte) sau wo (fara lapte).
Assam (India). Robust, cu corp plin, folosit in amestecuri, maltuit (w)
Ceylon (Sri Lanka). Inviorator, corp usor spre mediu, dulce (w sau wo)
Darjeeling, prima cursa (India). Muscat dulce, inviorator (w sau wo)
Dian Hong (Yunnan, China). Bogat, condimentat, catifelat (wo)
Keemun (China). Profund, bogat, cu o tusa de fum (wo)
Kenilworth (Ceylon). Sprinten, tare (w)
Lapsang Souchong. Afumat, cu corp plin (w sau wo)
Nilgiri (India). Catifelat, cu corp plin, o tusa de dulceata, amestecuri (wo)
Sikkim (la nord de Darjeeling). Fructat, dulce (wo)
CEAIURI VERZI
Bancha (Japonia). Un ceai bun „de fiecare zi“, culoare aurie-deschisa, usor dulce, ierbos
Dragonwell sau Longjing (China, Japonia). De foarte buna calitate, racoritor, sprinten, dulce
Gunpowder (China, Japonia, Ceylon). Numit astfel din cauza ca e rulat sub forma de bilute; corp puternic, dulce, ierbos
Genmaicha (Japonia). Amestecat cu orez brun prajit; gust de floricele de porumb
Gyokura (Japonia). De foarte buna calitate, culoarea bauturii verde-deschis; dulce, gust de mare
Hojicha (Japonia). Din frunze prajite, culoarea bauturii chihlimbarie, gust de alune, corp plin
Hyson (China). Argilos, corp mediu
Matcha (Japonia). Ceai ceremonial, prelucrat sub forma de pudra; usor, dulce
Sencha (Japonia). Un ceai „de fiecare zi“ placut, usor astringent, usor dulce
CEAIURI OOLONG
Formosa (Taiwan). Catifelat, corp mediu, fructat
Imperial (Taiwan). De foarte buna calitate, un gust cu usoara tusa de miere, chihlimbariu, bland
Ti Kuan-yin sau Iron Goddess of Mercy (Taiwan, China). Bland, bun pentru digestie
Tung Ting Jade (Taiwan). Catifelat, floral
CEAIURI ALBE
Silver Needle sau Yin Zhen (Fujian, China). Usor, putin ierbos, exotic si costisitor
White Peony (China). Usor, bautura limpede, putin ierbos
AMESTECURI
Majoritatea ceaiurilor disponibile azi pe piata sunt amestecuri din diferite tipuri de ceai provenite din diferite regiuni. De exemplu, „English breakfast“ este alcatuit dintr-o combinatie de ceaiuri negre din Nilgiri si din Ceylon. „Irish breakfast“, care e putin mai tare si are o aroma mai indrazneata, e compus din ceaiuri negre din Nilgiri, din China si din Assam. Amestecurile de ceaiuri se realizeaza si apeland la diversi aromatizanti, din categoria fructelor si florilor. „Earl Grey“ este un ceai negru din China aromat cu ulei de pergamuta. Aromatizantii preferati pe piata sunt iasomia, piersica, portocala, lamaia, hibiscusul, pergamuta, scortisoara, vanilia si migdalele.”
Pentru a aprofunda informații despre ceaiuri, variante și amestecuri 🤗 mi se pare o alegere foarte buna. Cartea o găsiți aici, aici, aici, aici sau aici.
“ Experta in istoria ceaiului, Wang Xufeng invita cititorul intr-o captivanta calatorie de suflet in istoria celei mai iubite bauturi din lume. Autoarea impleteste iscusit mituri, legende, traditii, povesti de dragoste, dar si episoade pline de cruzime cu informatii privind soiurile de ceai, metodele de cules si procesare, ustensilele si vasele folosite la prepararea savuroasei licori. De asemenea, Wang Xufeng dedica randuri pline de caldura si sensibilitate marilor personalitati care au schimbat pentru totdeauna destinul plantei cu frunze vesnic verzi sI stralucitoare. Legendarul Shen nong, maestrul Lu Yu, supranumit inteleptul ceaiului, pictorul Yan Liben, carturarul roman Nicolae Milescu Spatarul, printesa portugheza Ecaterina de Braganza, imparatul Zhao Ji, poetul Su Dongpo sunt doar cativa dintre cei carora ceaiul le datoreaza astazi celebritatea. Bogata in informatii inedite si minunat ilustrata, lucrarea este ghidul ideal pentru toti cei care indragesc ceaiul si doresc sa afle mai multe despre fascinanta sa istorie.
Fragment din cartea "Povestea ceaiului" de Wang Xufeng:
"Cand a inceput, de fapt, omenirea sa bea ceai cu adevarat? Licoarea a devenit populara intre anii 770 i.H. si 220 d.H., o perioada ce cuprinde dinastiile Primaverii si a Toamnei, perioada Regatelor combatante, iar, mai apoi, dinastiile Qin si Han. In cei aproape 1000 de ani, privind din perspectiva sistemului politic, China a trecut de la sclavagism la feudalism, iar din perspectiva culturala, de la perioada celor „100 de scoli de gandire" care isi disputau suprematia la venerarea confucianismului si respingerea celorlalte invataturi. In acest rastimp, dinastiile s-au succedat, au fost in ascensiune si au decazut, in tara au avut loc rascoale violente, iar oamenii de rand nu stiau ce le va aduce ziua de maine. In randul celor care duceau o viata degradanta au avut loc numeroase revolutii spirituale. Oamenii au descoperit ca nu doar alcoolul alunga tristetile, iar ceaiul, ca bautura, a patruns pe nesimtite in societatea acelor vremuri. Momentul reprezinta inceputul prosperitatii producatorilor de ceai si al unei culturi chineze a amintitei licori. Inca din faza sa initiala, miraculoasa bautura verde, ceaiul, a cucerit cel mai inalt punct al spiritualitatii omenirii.
In perioada dinastiilor Primaverii Toamnei, cuvantul „ceai" apare in Clasica poemelor de sapte ori, insa cu sensuri diferite. Acesta poate fi inteles drept "frunza de laptuca", "stuf" sau "ceai". In poemul "Vantul vailor", din colectia Cantece populare din regatul Bei, exista un vers bine-cunoscut, "Cine a zis ca pelinul e amar, cand el e dulce ca traista-ciobanului?", utilizat des pentru a descrie ceaiul, insa acest "pelin" nu este neaparat ceai. In Antichitate, hrana oamenilor era formata in principal din frunzele arborilor, ierburi si fructe salbatice. De asemenea, se practica o forma primitiva de vanatoare pentru procurarea carnii. Este foarte probabil ca si mugurasii fragezi din arborele de ceai sa fi devenit pe nesimtite una dintre principalele surse de hrana a oamenilor."Este un adevarat spectacol acest boboc de flori care se desface superb in ceainic. Ceainicul de sticla oferă aceasta posibilitate de a admira splendoarea plantei.
5. Calendar de Advent cu pliculețe de ceai. Mi se pare o Invenție super tare și haioasa pentru iubitorii de ceai și nu numai. Acest calendar oferit poate ii îmbie și pe ceilalți sa încerce ceaiurile. Îl găsiți
aici sau
aici.6. Cafea cu arome minunate.
Din când in când meritam un asemenea răsfăț. Eu mi-am cumpărat tot ce înseamnă cafea cu aroma de
aici.Varianta cu aroma de ciocolata rămâne preferata mea.🥰 Dar aveți variante de Irish, Vanilie, Caramel, Alune de pădure 🥰🥰🥰 Nebunie pe cerul gurii!
Cu siguranța sunt muuulte idei de cadouri pentru acesti iubitori. Trebuie doar sa căutați. Va puteți inspira de pe site-urile lăsate de mine. Sunt sigura ca or sa fie produse pentru cei dragi.
Va doresc spor la cumpărat, împachetat si dăruit cadouri!
Va aștept alături de mine si pe Facebook Pink Magic Beauty / Instagram pinkmagicbeauty / Pinterest Pink Magic Beauty / YouTube Pink Magic Beauty.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu