vineri, 30 octombrie 2020

Biscuiti de toamna - Biscuiti cu mere

 Salutare,


   Fiecare anotimp are farmecul lui și aduce bucuriile lui. În copilarie nu aveam multe motive sa iubesc toamna, înceapea școala cu trezitul ei matinal, începea frigul, începea sezonul ploios și treceam la haine groase, iar natura se pierdea ușor ușor. 

   Cu timpul am început să apreciez și acest anotimp ☺ mai ales pentru fructele pe care le oferă. Si nu ca le-as mânca in stare naturală, dar ies niște prăjituri și dulciuri excelente. Să vă zic de clasicele și delicioasele galuste cu purune sau prajitura cu prune? Tortul de mere sau pere? 

   Am sa va zic despre biscuitii cu mar și merisoare ☺️ biiinne...rețeta era doar cu mar, dar eu am personalizat-o într-un mod delicios, zic eu!



   Ce-mi place cel mai mult este faptul că sunt super deliciosi și să fac extrem de repede și ușor. Merisoarele, coacazele, stafidele, scorțișoară și o grămadă de bunătăți le puteti achiziționa de la Driedfruits.ro  sau  Vegis.ro Au prețuri foarte bune, gamă variată de produse si mărci de calitate. Le recomand cu caldura.

   Pentru realizarea minunatilor biscuiți de toamnă aveți nevoie de:

- 2 ouă

- 80 g zahăr / 100 g zahăr daca renunțați la fructele confiate

- 100 g unt la temperatura camerei 

- 320 g faină / 350 g faină daca aveti ouă mari

- 1 plic praf de copt

- 1 mar 

- 1 mâna de merisoare / coacaze / stafide

- esența de vanilie/ praf de scorțișoară/ coajă rasă de lămâie / un pliculete zahăr vanilat

1. Într-un vas încăpător se pun ouăle și încep să se mixeze împreună cu zahărul, un praf de sare, esențele și ce va mai place vouă. 

2. După ce au devenit spumoase se adaugă și untul tăiat cubulete și se mixeaza împreună.

3. Făină se adaugă treptat, iar între turele de făină se adaugă și plicul de praf de copt.

4. Cand aluatul devine greu de amestecat cu mixerul, terminăm incorporatul fainii cu o lingură. Aliatul trebuie sa aiba consistentă destul de lipicioasa.

5. Curățam mărul de coajă și îl tăiem in bucatele mici. 

6. Adăugăm mărul și merisoarele in aluat și amestecăm bine cu lingura.

7. Biscuitii se pun cu lingura sub formă de gramajoare într-o tava cu hartie de copt.

8. Se coc 20-30 min la foc mic.

9. Se pot pudră cu zahăr pudră amestecat cu puțină scorțișoară. 

Sfat: cântăriti toate ingredientele înainte și totul o sa meargă extrem de rapid ☺

   Sper sa savurati și voi acești biscuiți de toamnă. Eu ador sa-i mănânc dimineața la cafea. Cred ca sunt gustarea ideală pentru cei mici.

   Va mulțumesc mult pentru ca imi sunteți aproape și mă urmăriți. Va aștept și pe pagina de Facebook Pink Magic Beauty / Instagram pinkmagicbeauty/ Youtube Pink Magic Beauty/ Pinterest Pink Magic Beauty. 

   Va pupăcesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu